aanmelden
dossier
aanmelden
professional

Werkfit traject UWV

Soms kan iemand met een Ziektewet-, Arbeidsongeschiktheid-, Wajong- of WW-uitkering na een tijdje weer aan het werk. Dan is het nodig om te bepalen welk werk past bij de beperkingen en mogelijkheden van die persoon. Daarvoor heeft het UWV een Werkfit traject bedacht. Dankzij dit traject vergroot je de kansen op de arbeidsmarkt van mensen die lange tijd niet hebben gewerkt.

Wat houdt werkfit maken in?

De inhoud van een Werkfit traject wordt vastgesteld in overleg met een coach. Daardoor is een Werkfit traject altijd persoonlijk en individueel. Het begint met een intakegesprek. De persoonlijke situatie van de kandidaat wordt in kaart gebracht. Samen kijken we wat Benutbare Mogelijkheden kan doen om te ondersteunen. Bij de intake wordt een re-integratieplan opgesteld. Daarin leggen we vast welke acties we ondernemen om een kandidaat werkfit te maken.

  • Er worden concrete functies en mogelijkheden in kaart gebracht.
  • Mogelijke knelpunten in persoonlijk en sociaal functioneren worden aangepakt.
  • Er wordt gekeken hoe het arbeidsritme past in het dagelijks leven, bijvoorbeeld door het inzetten van een passende werkervaringsplaats.

De kosten van een werkfit traject

Een Werkfit traject wordt vergoed door het UWV. De arbeidsdeskundige, re-integratiecoach of adviseur Werk van het UWV kan een kandidaat doorverwijzen voor zo’n traject. De kandidaat kan zelf ook aangeven dat hij een vrijblijvende kennismaking wil met Benutbare Mogelijkheden. Dat moet dan wel in overleg met het UWV. Zij zijn te bereiken via 088-8989294 (UWV Telefoon Werknemers).

Belangstelling voor een werfit traject van Benutbare Mogelijkheden?

Neem contact op met onze adviseurs. We leggen je graag uit wat je kunt verwachten van het Werkfit traject. Benutbare Mogelijkheden helpt ook met traject in gang zetten bij het UWV.