Belastbaarheidsonderzoek

Heeft een werknemer nog werkvermogen?

Als iemand uitvalt door ziekte dan is het niet altijd duidelijk wat hij nog wel kan. Kan iemand nog werken, en hoeveel? Een belastbaarheidsonderzoek geeft daar antwoord op. In zo’n onderzoek stellen we vast wat de fysieke en psychische beperkingen zijn. Er wordt ook onderzocht of deze blijvend of tijdelijk zijn. Zo kun je onderzoeken en aantonen wat het werkvermogen op dit moment is.

Belastbaarheidsonderzoek door Benutbare Mogelijkheden

Kan de medewerker zijn eigen werk niet meer doen? Dan bepalen we met een belastbaarheidsonderzoek welke mogelijkheden hij wel heeft, bijvoorbeeld om (tijdelijk) ander passend werk te doen. Benutbare Mogelijkheden adviseert bovendien over welke aanpassingen een werkplek mogelijk alsnog geschikt maken voor een medewerker.

Een belastbaarheidsonderzoek schept duidelijkheid:

  • over wat verplichtingen zijn in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter;
  • bij re-integratietrajecten van werknemers in spoor 1 en 2;
  • bij terugval of verslechtering van klachten.

Belastbaarheidsprofiel

Onze bedrijfsarts stelt een belastbaarheidsprofiel op. Dat geeft inzicht in de klachten en beperkingen. Het is het uitgangspunt voor het belastbaarheidsonderzoek. We focussen vooral op wat iemand nog wél kan. We gaan met z’n allen aan de slag om ervoor te zorgen dat de medewerker weer aan het werk kan. Of dit nu is bij de eigen organisatie of ergens anders.

Meer weten?

Wil je meer informatie over een belastbaarheidsonderzoek door Benutbare Mogelijkheden neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.