Re-integratie spoor 1

Hervatting van werk bij de eigen werkgever

Na langdurige ziekte wil je natuurlijk het liefste dat de medewerker weer bij de eigen werkgever aan de slag kan. Dat noemen we re-integratie in spoor 1. Alle inspanningen in dit spoor 1 zijn bedoeld om terugkeren in het eigen bedrijf mogelijk te maken. Dat kan zijn in dezelfde functie, een aangepaste werksituatie of een andere rol.

Passend of aangepast werk en Plan van Aanpak

In het 1e spoor wordt onderzocht of er passend werk bij de eigen werkgever te vinden is. De begeleiding spoor 1 is een onderdeel van het re-integratiedossier en kan ook tegelijk met re-integratie in een 2e spoor worden ingezet. In het 1e spoor kijken we vooral naar:

  • aanpassen van de werkplek;
  • aanpassen van de functie;
  • gedeeltelijke werkhervatting;
  • andere werktijden.

Voor die re-integratie maak je een Plan van Aanpak. Daarin moet duidelijk staan wat het arbeidspotentieel van de medewerker is, oftewel wat hij nog wél kan.

Gedeeltelijk aan het werk

Soms kan een medewerker alleen gedeeltelijk aan het werk bij de huidige werkgever. Dat kan ook zijn omdat hij direct aan de slag kan bij een andere organisatie. Is een medewerker deels aan het werk? Dan zetten werknemer en werkgever samen het re-integratietraject door. Het traject eindigt als de medewerker helemaal beter is, of aan het einde van het tweede ziektejaar. Gaat een medewerker deels aan de slag? Ook dat leg je vast in het Plan van Aanpak re-integratie.

Meer informatie

Wil je meer weten over het spoor 1 re-integratietraject dat Benutbare Mogelijkheden biedt? Neem dan contact met ons op.