Outplacement

Een andere baan vinden

Het komt wel eens voor dat een medewerker gedwongen wordt om op zoek te gaan naar een andere baan. Dat is bijvoorbeeld het geval als er na een fusie banen vervallen, of als er een conflict is met de werkgever. Dan biedt een outplacementtraject uitkomst. Bij zo’n traject wordt er hulp geboden bij het vinden van een nieuwe baan of het starten als zelfstandig ondernemer.

Transitievergoeding benutten

Vaak wordt in een vaststellingsovereenkomst (VSO) uitgewerkt hoe werknemer en werkgever uit elkaar gaan. Er wordt ook een bedrag bepaald dat een medewerker meekrijgt als vergoeding. Deze transitievergoeding is bedoeld ter compensatie van ontslag, maar ook om de werknemer de ruimte te bieden om de transitie naar ander werk te maken. Dat kan bijvoorbeeld door scholing te volgen of begeleiding in te schakelen. De medewerker mag zelf bepalen waar hij het bedrag aan wil besteden.

Zo werkt outplacement

In de vaststellingsovereenkomst wordt een periode vastgelegd waarin je als medewerker moet proberen nieuw werk te vinden. Kies je voor een soortgelijke functie bij een ander bedrijf? Ga je iets heel anders doen, of toch voor jezelf beginnen? Het kan allemaal. De coaches van Benutbare Mogelijkheden ondersteunen je van begin tot eind in dit proces. Dat doen we met maatwerk. Want wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de ander.

Meer weten?

Wil je weten hoe een outplacementtraject bij Benutbare Mogelijkheden eruit ziet en wil je daar eens over praten met één van onze ervaren specialisten? Neem dan contact met ons op.